На знімку: Новообраний голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий.

Таємним голосуванням кандидатуру В. Соколового, представника партії «Українська стратегія Гройсмана» (УСГ), підтримали 68 депутатів ради. Другий кандидат на посаду голови облради 40-річний Андрій Гижко, колишній заступник голови Вінницької ОДА, який очолює обласну організацію партії «Європейська солідарність», набрав 10 голосів.

За нового очільника депутатського корпусу облради віддали голоси представники чотирьох політичних партій, обраних у раду. Зокрема, «Батьківщина», «Слуга народу» й «Опозиційна платформа — За життя».

Проти висловилася тільки фракція «Європейська солідарність». До речі, її керівник Андрій Гижко повідомив на сесії, що депутати фракції офіційно переходять в опозицію. Озвучену з трибуни заяву депутати передали після сесії для представників ЗМІ.

У нового голови облради буде чотири заступники замість двох, які працювали у попередній облраді. Троє з них входять до фракції «Українська стратегія Гройсмана». Це — перший заступник Володимир Кістіон, колишній віце-прем’єр міністр в уряді Гройсмана; заступники Ігор Івасюк, який працював на посаді заступника голови ОДА, та Дмитро Чаленко, голова правління ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат». Ще один заступник — Анатолій Ткач представляє політичну партію «Батьківщина». Він прийшов із посади директора ТОВ «Калинівський маслосирзавод».

Усі сім комісій облради очолили депутати від «УСГ». Ця політична сила має в новообраній раді 40 депутатів, найбільше у порівнянні з іншими представниками ще чотирьох партій.

Наприкінці сесії до зали зайшов лідер «УСГ» Володимир Гройсман. Він привітав депутатів з обранням, побажав успішної роботи на благо рідного краю, а також повідомив, що їхня політична сила бере всю відповідальність за стан справ у регіоні.

Фото з сайту Вінницької облради.