Під передзвін дзвонів до храму почали стікатися люди, що обурило мешканців сусідніх будинків. Вони повідомили про це в поліцію і попросили їх убезпечити від можливого зараження через те, що чимало тих, хто прямував на службу, були без масок. Син священика й кілька молодих хлопців-парафіян чинили відчайдушний опір, коли представники влади намагалися ввійти до церкви. ЗМІ зазначають, що поліціянти не очікували раптового нападу, і двоє з них серйозно постраждали -- їх довелося госпіталізувати до найближчої лікарні.

На допомогу колегам на місце інциденту оперативно прибуло підкріплення. Незаконні дії священнослужителя було припинено. Всіх, хто перебував у церкві, оштрафували на 300 євро, а головному порушнику виписали, як і передбачено законом, штраф у розмірі 1500 євро. Призвідники бійки з поліціянтами були затримані, й у понеділок прокуратура висунула їм обвинувачення у невиконанні розпоряджень і нападі на поліцейських.

ЗМІ нагадують, що з 7 листопада в Греції діє суворий загальнонаціональний карантин у зв'язку зі зростанням захворюваності на коронавірус, який запровадили до 30 листопада. Однак влада не виключає, що через такі порушення, як у селі Різа, його доведеться подовжувати до Різдва. Зараз на релігійних службах дозволено бути присутнім, крім священика, його помічникам, церковному хору не в повному складі, але в жодному разі вірянам. Тому священнодійство має відбуватися за щільно зачиненими дверима, і якщо цього не дотримуватимуться, то й на свято Різдва церкви будуть закриті.