Нагадаємо, що її заснувала 2018 року облрада, щоб увічнити подвиг земляка. Кременчуцький підприємець під час Революції Гідності був прапороносцем 9-ї сотні Самооборони Майдану й загинув 18 лютого 2014 року в центрі Києва. Іменна премія, згідно із задумом засновників, має заохочувати учнів і студентів, а також молодих учених закладів вищої освіти та наукових установ регіону до активної громадської, волонтерської, самоврядної діяльності.

Цьогоріч на розгляд конкурсної комісії надійшло 73 подання. При визначенні майбутніх стипендіатів надавали перевагу тим землякам, які втілювали в життя проекти, що утверджують ідеали та цінності Революції Гідності. Водночас бралися до уваги корисність і значущість для суспільства та громади лідерських, освітніх і наукових досягнень кожного претендента.

Зрештою, було визначено по десять переможців у кожній номінації. Тож стипендію імені Ігоря Сердюка отримуватимуть три десятки учнів загальноосвітніх навчальних закладів, студентів і молодих учених. Серед останніх —дев’ятеро кандидатів і одна доктор наук.

Фото з відкритих джерел.