Як повідомили у прес-центрі штабу Об’єднаних сил, усі заходи проводяться у плановому порядку з дотриманням наданих гарантій безпеки та контролю режиму припинення вогню. Відбувається постійна координація роботи української сторони СЦКК з патрулями СММ ОБСЄ та командуванням ОС.

Так, триває відновлення мосту через залізничні колії автотраси Харків — Дебальцеве. Наразі готуються встановлювати каркас платформи для майбутнього транспортного з’єднання.

У смт Зайцеве Бахмутського району відремонтовано дах двоповерхового житлового будинку.

Окрім того, у смт Новгородське Бахмутського району для контролю екологічної безпеки довкілля проведено забір проб ґрунту та ґрунтових вод у свердловинах навколо шламонакопичувача Фенольного заводу. Ці роботи здійснюють, щоб унеможливити потрапляння небезпечних хімічних речовин у головну водну артерію регіону — річку Сіверський Донець. За результатами хімічного аналізу проб, що збираються щотижня, перевищень гранично допустимих норм не виявлено.

Проведення робіт спільно забезпечували українська сторона СЦКК, СММ ОБСЄ, командування Об’єднаних сил і підрозділи ДСНС України.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.