Звернення ініціювала Вінницька міська рада, очільник якої Сергій Моргунов є заступником голови згаданої асоціації. Зроблено це на прохання підприємців.

— Бізнес нашого міста пропонує два варіанти, — розповів в інтерв’ю для сайту VежА заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний. — Перенести дні карантину на понеділок-вівторок, на їхню думку, — це найкращий варіант, або неділю-понеділок.

Підприємці неодноразово наголошували, що саме на суботу-неділю припадає активний період їхньої діяльності, тоді отримують 70—80% виручки. Кажуть, такі дні їх годують.

За словами Андрія Очеретного, аналогічне звернення міськрада надіслала до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

— Підприємці вимагають захистити їхнє конституційне право на працю, — наголошує посадовець. — З другого боку, міська влада не може не виконувати урядовий документ про запровадження карантину вихідного дня. Нам підказали варіант золотої середини. Пропозицію підприємців передали на розгляд уряду.

Нагадаємо, представники малого і середнього бізнесу Вінниці організовували акції протесту з перекриттям руху на автомобільній трасі міжнародного значення М-21 (Виступовичі — Могилів-Подільський, що веде до Києва), те само робили у центрі Вінниці. Окрім того, пікетували будівлі міської та обласної влади. Після цього мали зустрічі з владою. І міськрада зробила крок на підтримку бізнесу. Чекають на відповідь урядовців.