У цехах підприємства «Грін Кул» уже виготовили вітчизняний ШВЛ, тепер працюють над холодильною камерою для зберігання антиковідної вакцини.

— Сподіваюся, уже до кінця нинішнього року отримаємо сертифікат і візьмемося до розробки лінійки низькотемпературних «скринь» для зберігання вакцини, — розповів директор підприємства Валентин Коваленко. — У наших планах до кінця весни 2021 року розпочати серійне виробництво такого обладнання. Упевнений, що нам це вдасться зробити.

Сертифікують новинку не тільки для вітчизняних замовників. Поставлятимуть на експорт. За словами В. Коваленка, географія продажу їхнього холодильного та морозильного обладнання, без перебільшення, — уся земна куля. Так само мають намір виготовляти для всього світу медичну лінійку «скринь» для зберігання вакцини.

За інформацією розробників антиковідних вакцин, вони потребуватимуть зберігання за дуже низьких температур. Саме ця інформація спонукала заводчан розпочати роботу над таким обладнанням.

Для його виготовлення залучать додаткову кількість працівників. Нині в колективі — п’ятсот осіб. Кадровики готуються до прийому нових трудівників.

До речі, на підприємстві освоїли випуск ще однієї новинки на вимогу часу — апарата штучної вентиляції легень.

Фото із сайту Вінницької міськради.