І це позначається на епідеміологічній ситуації, котра з кожним днем ускладнюється. 

У четвер коронавірус побив усі рекорди -- в країні було зареєстровано 7 606 нових випадків зараження. Міністерство охорони здоров'я повідомило, що зараз у лікарнях з діагнозом COVID-19 перебуває 6 722 людини, з яких 243 -- підключено до апаратів штучної вентиляції легенів. 

Таке становище президент Александр Вучич на прес-конференції в Белграді назвав близьким до катастрофи. Він повідомив, що в деяких лікарнях  уже немає місць для нових пацієнтів, і їх доводиться розміщати в коридорах, кабінетах лікарів. Вучич вкотре закликав громадян виконувати всі приписи епідеміологів, щоб не допустити найгіршого, коли COVID-19 коситиме всіх підряд і навіть суворі заходи вже спізніють. За його словами, уряд веде інтенсивні переговори з Китаєм, Росією і Великою Британією про постачання вакцини проти коронавірусу, а також розраховує на її одержання за програмою міжнародного механізму COVAX.

Міністр охорони здоров'я Златибор Лончар заявив, що першими буде вакциновано медичних працівників в інфекційних клініках у червоних зонах, потім решту їхніх колег, а також співробітників служб безпеки, поліції, армії та державних службовців, котрі працюють на передовій і щодня зустрічаються із сотнями людей. 

Знаючи, що в суспільстві існує недовіра до нової вакцини, міністр попередив, що для інших громадян вакцинація не буде обов'язковою. Влада лише наполегливо рекомендуватиме всім зробити щеплення, що може врятувати їм життя.