В ході візиту відбулася урочиста церемонія підписання у режимі телемосту меморандуму про співпрацю між Поліським національним університетом і двома провідними університетами Індонезії - Богорським сільськогосподарським університетом (IPB University) і Національним університетом Джакарти (Universitas Nasional).

За словами ректора Поліського національного університету Олега Скидана, упродовж останніх двох місяців відбулася низка зустрічей з представниками індонезійських університетів, на яких сторони досягли конкретних домовленостей та визначили напрями подальшої співпраці в освітньому та науковому напрямках. Він висловив сподівання, що перші спільні заходи та проекти вишів почнуть втілюватися у життя вже навесні, й подякував за налагодження співпраці пану послу Індонезії в Україні Юдді Кріснанді та народному депутату України, керівнику депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Індонезія Артему Кунаєву.

Зі свого боку Артем Кунаєв висловив переконаність, що така співпраця університетів має велику перспективу і буде результативною для всіх сторін. На його думку, завдяки їй українські та індонезійські студенти зможуть отримати більш глибокі та специфічні знання в галузі сільського господарства і суттєво підвищити свої позиції на ринку праці.

«Я вважаю, що саме молодь є тією рушійною силою, яка реально може змінити країну. Сьогодні як ніколи наша країна потребує підготовки нової генерації молодих та ефективних фахівців. Враховуючи це, особливо важливим є створення відповідних умов для розвитку молоді - навчально-наукових програм, під час яких студенти з різних країн світу могли б переймати досвід один одного та розвивати свої професійні якості», - зазначив народний обранець.

Артем Кунаєв побажав університетам подальшої успішної реалізації всіх домовленостей, яких вдалося досягти у ході зустрічі, та висловив сподівання на продовження плідної співпраці з урядом Індонезії у рамках розвитку освітньої галузі.



Ректор Поліського національного університету Олег Скидан та Надзвичайний і Повноважний Посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді.


Ректор Поліського національного університету Олег Скидан, Надзвичайний і Повноважний Посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді та народний депутат України Артем Кунаєв (зліва направо).

Фото з сайту Поліського національного університету.