Нині триває мало не цілодобова підготовка приміщень, де вона здійснюватиметься. 

Виробничі площі для виготовлення препарату, розробленого німецьким підприємством BioNTech  й американським фармацевтичним концерном Pfizer, розташовані в Майнці, Ідар-Оберштайні та Марбурзі. Звідти він у спеціальних пластикових ящиках із сухим льодом, за температури мінус 70 градусів, транспортуватиметься до центрів вакцинації по всій країні. Координуватиме процес перевезення міжнародна компанія експрес-доставки DHL.

Оскільки DHL не має власних рефрижераторів, то буде задіяна ще одна логістична компанія, котра спеціалізується на перевезенні фармацевтичної продукції. Наприклад, швейцарська логістична група Kuehne + Nagel із парком 200 рефрижераторів. Вона спроможна перевезти впродовж одного рейсу майже 150 тисяч доз вакцини.

За повідомленням видання Bild, автомобілі з вакциною супроводжуватиме поліція. Адже, за словами експерта в галузі охорони здоров’я Карла Лаутербаха, на початку застосування вона буде дорожча за золото, і це може багатьох спокусити. А склади з препаратом охоронятимуться службою безпеки. Також уряд має намір залучити до цієї справи сили бундесверу.

Щеплення населення розпочнеться у середині грудня в понад 370 центрах вакцинації по всій Німеччині. Приміром, у Гамбурзі, як пише Bild, вона здійснюватиметься у виставкових залах щоденно у тризмінному режимі з 7-ї год. ранку до 9-ї год. вечора. 

Вакцинуватиме населення понад одна тисяча медичних працівників, яких для цієї роботи органи охорони здоров’я  добирають уже зараз. У об’явах про вакансії на порталі «doctari» навіть указується погодинна оплата для лікарів -- 80 євро!

Берлін.