Як поінформувала директор департаменту фінансів Донецької облдержадміністрації Ірина Конакова (на знімку), обсяг дохідної частини обласного бюджету з урахуванням трансфертів з державного бюджету прогнозується у сумі 4,78 млрд гривень.

Прогнозна сума доходів загального фонду обласного бюджету з урахуванням трансфертів з держбюджету на 2021 рік становитиме у 2021 році 3,42 млрд гривень. Доходи формуватимуть закріплені за обласним бюджетом надходження загальнодержавних податків, зборів (обов’язкових платежів), місцевих податків і зборів та інших платежів на суму 2,43 млрд гривень, а також трансферти з держбюджету на суму 997 млн. гривень.

«Видаткова частина обласного бюджету становитиме 4783,6 млн гривень, — повідомила директор департаменту фінансів Донецької облдержадміністрації. — З них найбільша частка припадає на утримання закладів бюджетної сфери обласної власності та проведення регіональних заходів. Зокрема, на освіту спрямовується майже 1,8 млрд гривень, на охорону здоров’я — 440 млн гривень, на соціальний захист, соціальне забезпечення й виконання молодіжних програм та оздоровлення — 523 млн. гривень, на культуру та мистецтво, фізичну культуру та спорт — 277 млн гривень, інші галузі — 1 762,8 млн гривень».

Донецька область.

Фото прес-служби Донецької ОДА.