В останній робочий день минулого тижня частка тих, хто заразився, знизилася з 27,3% від тих, хто  здав ПЛР-тести, до 24,3%. Але, незважаючи на це, кількість пацієнтів, поміщених у лікарні з діагнозом COVID-19 і померлих від нього, залишається небезпечною. Тому уряд ухвалив рішення про подовження обмежувальних заходів, які раніше планував скасувати в останній день листопада, ще на тиждень. 

Повідомляючи про це на засіданні уряду, прем'єр-міністр Янес Янша заявив, що, згідно з прогнозами, поширення коронавірусу в Європі й країні піде на спад через три місяці, коли в країнах ЄС почнеться масова вакцинація. Але ще однією важливою умовою є виконання усіма обмежувальних заходів. 

Прем'єр поінформував, що уряд ухвалив рішення про додаткове виділення на субсидії ще одного мільйона євро. Допомогу від держави отримають ті, хто пішов у неоплачувані відпустки, бізнесмени, малозабезпечені родини й навіть безробітні. Але попередив, що не слід очікувати, що новий пакет допомоги буде затверджено парламентом до кінця цього року. 

Фото: slovoidilo.ua