Перші десять тисяч гектарів офіційно перейшли у комунальну власність п’яти ОТГ — Калинівської, Барської, Брацлавської, Райгородської і Мурафської. Підписання актів передачі відбулося у головному управлінні Держгеокадастру в області. Сюди прибули керівники названих громад. Майже 4 тис. га отримала Калинівська ОТГ, понад 3 тис. — Барська, 1743 га — Брацлавська.

За словами керівника головного управління Держгеокадастру в області Вадима Варчука, передача земель громадам є основним кроком у реалізації земельної реформи.

— Приємно бути учасником процесу, який нарешті реалізується, незважаючи ні на які перепони, — зазначив посадовець.

Він подякував новообраним керівникам громад, які першими відреагували на листи управління Держгеокадастру. Побажав якнайшвидше зареєструвати за собою право комунальної власності на землю.

— Тільки третій день, як наша громада розпочала роботу, а вже такий результат, — каже голова Брацлавської ОТГ Микола Кобринчук. — Як не подякувати працівникам управління за таку оперативність...

Понад 168 тис. га сільгоспземель державної власності планують передати до кінця року новоствореним ОТГ на Вінниччині. Таку цифру назвали в головному управлінні Держгеокадастру в області.