Забезпечення здійснення будівельних робіт з відновлення мосту через залізничні колії автомобільної траси Харків — Дебальцеве.

Фото представників української сторони СЦКК.

Усі заходи проводять у плановому порядку з дотриманням наданих гарантій безпеки та контролю режиму припинення вогню завдяки скоординованій роботі української сторони СЦКК з патрулями СММ ОБСЄ та Командуванням об’єднаних сил.

Так, у населеному пункті Новгородське Бахмутського району для контролю екологічної безпеки довкілля було забезпечено здійснення забору проб ґрунту та ґрунтових вод у свердловинах навколо шламонакопичувача фенольного заводу. Ці роботи здійснюються з метою запобігання забруднення ґрунтових вод та недопущення в подальшому потрапляння небезпечних хімічних речовин у головну водну артерію регіону — річку Сіверський Донець.

Забір цих проб здійснюється щотижня. За результатами хімічного аналізу перевищень гранично допустимих норм не виявлено.
Окрім того, тривають будівельні роботи з відновлення мосту через залізничні колії автомобільної траси Харків — Дебальцеве. Нині готуються роботи зі встановлення каркасу платформи для майбутнього транспортного з’єднання.

Крім того, протягом тижня за сприяння української сторони СЦКК, СММ ОБСЄ, Командування об’єднаних сил та завдяки підрозділам ДСНС України було проведено ремонтні роботи з відновлення даху двоповерхового житлового будинку у населеному пункті Зайцеве Бахмутського району.

Прес-центр української сторони СЦКК.