Одними з перших його відвідали глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, віце-прем’єр-міністр із питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина й голова ОДА Олександр Бондаренко.

«Відкриття Офісу — дуже приємна подія для мене особисто і для Європейського Союзу. Євроінтеграція України — це не тільки те, чим займаються державні структури. Це конституційна цінність. І тому вона стосується кожного громадянина, міста чи села», — заявив Матті Маасікас.

Як зазначила Ольга Стефанішина, це вже другий після Херсона подібний Офіс у країні. З ініціативи уряду такі організації почнуть роботу в Полтаві та Харкові.

«Дніпро — індустріальна столиця. А отже, пріоритетом Офісу буде взаємодія з бізнесом, підтримка малого й середнього підприємництва, комунікація з міжнародними партнерами, поліпшення динаміки залучення інвестицій. Експертизу, напрацьовану тут, уряд використовує в консультаціях і діалозі з ЄС», — сказала вона.

Олександр Бондаренко повідомив, що Офіс працюватиме за шістьма основними напрямами. Серед них — розвиток підприємництва. Бізнесу допоможуть наблизити стандарти роботи до європейських, знайти нових ділових партнерів і зайти на ринок ЄС. «Офіс залучить до роботи над проектами державні установи, громадськість, бізнес, міжнародних партнерів. Він використовує досвід ЄС. Ми обмінюватимемося з міжнародними партнерами не тільки інтелектуальним капіталом, а й залучатимемо фінансовий ресурс. Зокрема, йдеться про грантові програми, які дозволять краще розвиватися області», — вважає Олександр Бондаренко.

Пріоритетом роботи стануть і проекти з підтримки бійців АТО/ООС, особливо ті, що стосуються психологічної реабілітації ветеранів. Плановано запустити програму з підвищення кваліфікації військових психологів відповідно до стандартів НАТО. Також Офіс займатиметься розвитком зеленої енергетики, підтримуватиме таланти в мистецтві, науці й спорті. А ОТГ чекають консультації з фінансової грамотності й адміністрування.

Матті Маасікас також побував у новому Музеї історії Дніпра (на знімку). У нього як фахового історика знайомство з експозицією викликало великий інтерес: «Дуже класно. І цікаво. Я точно повернуся». У Твіттері він побажав Дніпру успішного розвитку — як місту космосу й промисловості.

До речі

Звернутися до Офісу євроінтеграції Дніпропетровської області можна за адресою: Дніпро, просп. Поля, 1, каб. 423. Питаннями надсилати на e-mail office@eurointegration.dp.ua чи ставити по телефону 0800 505 600.

Фото з відкритих джерел.