Він проінструктував депутатів, як працювати із системою «Рада» та провів реєстрацію. Свою присутність у залі підтвердили всі 64 обранці.

Нагадаємо, що за результатами виборів до Рівненської обласної ради увійшли сім політичних сил, вони й утворили депутатські фракції: «Європейська солідарність» — 14 (голова фракції Сергій Кондрачук), «Слуга народу» — 12 (голова фракції Андрій Карауш), «За майбутнє» — (9 голова фракції Руслан Потапчук), «Батьківщина» — 9 (голова фракції Микола Кучерук), «Сила і Честь» — 8 (голова фракції Олександр Данильчук), Радикальна партія Олега Ляшка — 6 (голова фракції Оксана Лозова), «Свобода» — 6 депутатів (голова фракції Олексій Бучинський). При цьому 33 депутати є безпартійними.

Наймолодшому депутатові 26 років, найстаршому — 70. Середній вік депутатів новообраної ради — 45 років.

Після того як Василь Курилас оголосив підсумки виборів, новообраних депутатів представили громадськості, вручили їм тимчасові посвідчення і нагрудні знаки. І зачитали привітання від Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Від цього моменту, зазначив Василь Курилас, нові обранці стали повноправними депутатами обласної ради.

Перед тим як перейти до розгляду питань порядку денного, депутати ознайомилися з пакетами документів для роботи та заповнили заяви, зокрема, і на членство в постійних комісіях.

Після цього обрали членів тимчасової президії, яка головувала на сесії до обрання нових голови та заступників голови ради.

Головою Рівненської обласної ради восьмого скликання обрано керівника фракції «Європейська солідарність» Сергія Кондрачука. Його кандидатуру підтримали 35 присутніх у залі депутатів. А саме: 14 представників фракції «Європейська солідарність», 9 — «За майбутнє» та по 6 обранців від Радикальної партії Олега Ляшка та «Свободи».

Решта із 64 депутатів участі в голосуванні не взяли.

Сергій Кондрачук склав присягу на копії Острозької Біблії (на знімку).

Також присутні обрали заступників голови ради. На посаді першого заступника залишається представник фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Свисталюк, заступника — представник «Свободи» Олексій Бучинський, які обіймали ці самі посади в сьомому скликанні. За кожного з них проголосували 35 депутатів.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник прес-служби Рівненської обласної ради.

Фото автора.