Ольга Скабєєва, кремлівська пропагандистка (звертаючись до Володимира Жириновського):

— Ви бачили нового радника міністра оборони Молдавії? Негр! Американець! Що він їм може нарадити?!

Від чергового:

— Я гадаю, що порада буде одна — треба Жириновського схрестити зі Скабєєвою! І тоді у їхній новій сім’ї (мама — росіянка, тато — сенатор) не буде негрів! Від скрепного слова — нікогда!

Чек від міністра

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України:

— Українці не проходять обстеження, оскільки бояться отримати діагноз і чек за лікування...

Від чергового:

— А ось інша цитата: «Все лікування, яке відбувається в умовах стаціонару, тобто коли використовуються різні лікарські засоби, у нас усе це передбачено в державі, воно все безплатне. У нас ухвалені відповідні нормативні акти, є відповідне фінансування всіх цих лікарень, які лікують хворих на COVID-19. У вартість цього лікування входить вартість усіх лікарських засобів, усіх маніпуляцій, які відбуваються в умовах стаціонару». Як гадаєте, чиї це слова? Степанова! І цим він хвастався у липні!.. Що ж сталося за ці 5 місяців? Я підозрюю, що все це підступ якщо не Порошенка, то Супрун —  Доктора Смерть...

Склад думок Лаврова

Сергій Лавров, міністр закордонних справ РФ (пояснюючи, чому Росія не виводить свої війська з Придністров’я):

— ...Там є група російських військових, яка охороняє склади боєприпасів у Колбасні... І ці склади перебувають у такому стані, що припинення контролю над їх станом призведе до дуже серйозних інцидентів...

Від чергового:

— Лаврову завжди щось заважає:
— у Придністров’ї — склади;
— на Донбасі — аварійні шахти;
— в Абхазії й Південній Осетії — мандарини;
— у Криму — яйця... Аксьонова!

Майданчик директора

— Михайло Погребинський, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології (Рада Безпеки ООН з ініціативи Росії в середу провела зустріч щодо ситуації в Україні за участю представників «ЛНР» і «ДНР». Засідання відбулося за так званою формулою Аррії, тобто мало неформальний характер, звичайно, України там не було):

— Головний результат цієї зустрічі в тому, що вперше на такому високому рівні було вислухано представників окремих районів Донецької та Луганської областей, як це в нас називається... Це по суті прорив дипломатичної блокади. Більш високого майданчика у світі не існує.

Від чергового:

— А я грішним ділом думав, що для Погребинського найвищий майданчик у світі — це мавзолей на Красній площі, Путін і він... київський директор з георгіївською стрічкою в бороді п’ятий ліворуч!

Ризикові люди

Володимир Путін:

— Знаю, що вже понад два мільйони доз у нас виготовлено чи буде виготовлено у найближчі кілька днів, буде досягнуто такого рівня виробництво першої зареєстрованої у світі вакцини проти коронавірусної інфекції «Спутник V». Це дає нам можливість почати якщо не масову, то масштабну вакцинацію і, звичайно, як і домовлялися, насамперед двох груп ризику — це лікарів і вчителів.

Від чергового:

— А як же лікар нації і вчитель усієї країни Путін!?. Невже він свою дозу... «Новічка» пожертвує ще більш ризиковій людині — Пєскову?..

Чергував по «Куреню» Віталій СУДДЯ.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО, Олексія СТУПІНА.