Оперативники з’ясували, що оборудку організували чиновники державного лісогосподарського підприємства. За їхньою вказівкою проводилася незаконна вирубка дерев під виглядом санітарних робіт. Отримані кошти зловмисники легалізували через фіктивні комерційні структури.

Правоохоронці провели понад 15 обшуків та інші заходи у Києві та на Рівненщині. Слідчі дії відбувались у центральному апараті Держлісагентства, лісгоспі, за місцями проживання та в автомобілях фігурантів. Вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку, чорнові записи та документацію, що підтверджують протиправну діяльність.

За попередніми оцінками, через дії зловмисників державі завдано збитків на понад 6 млн грн.

Триває досудове слідство за ч. 5 ст. 191 ККУ. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру фігурантам, встановлюються інші особи, причетні до оборудки.

Операція проводилась Управлінням СБУ в Рівненській області за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно зі слідчими Територіального управління Держбюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницький, під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.

Про це «Голосу України» повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.