У рамках дебатів із поточних міжнародних політичних питань та пріоритетів діяльності асамблеї на 2021 рік члени бюро порушували питання щодо ситуації в Нагірному Карабасі, на сході України, виборів у Білорусі, ситуації, що склалася після виборів у Грузії та Молдові, а також щодо необхідності зосередження уваги асамблеї на врегулюванні конфліктів у регіоні ОБСЄ як головного пріоритету на 2021 рік.

Під час дискусії А. Герасимов поінформував членів бюро про ініціативи української сторони в рамках Тристоронньої контактної групи та прагнення активізувати роботу у форматі «нормандської четвірки», наголосивши, що Україна вбачає незмінною передумовою до початку вирішення політичного блоку питань забезпечення стабільної безпекової ситуації.

Заступник керівника української парламентської делегації поінформував про повне невиконання РФ Мінських домовленостей, несприяння режиму сталого припинення вогню, а також незабезпечення доступу представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до незаконно затриманих осіб на тимчасово окупованих територіях.

Серед іншого, А. Герасимов поінформував членів бюро про нещодавню ініціативу України «Кримська платформа» та щодо планів проведення саміту «Кримська платформа» у 2021 році.

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.