На знімку: під час спільної зустрічі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової з очільниками Донецької та Луганської областей, командуванням ООС та керівниками силових структур.

А також забезпечення медичних закладів і загалом жителів регіону засобами індивідуального захисту.

У Краматорську на спільній зустрічі з очільниками Донецької та Луганської областей, командуванням ООС та керівниками силових структур Людмила Денісова зазначила, що в цих обох областях кількість лікарів, які захворіли на COVID-19, є найменшою, що слугує підтвердженням: тут вчасно доклали зусиль, аби мінімізувати загрозу коронавірусу.

На зустрічі у Краматорську були обговорені й питання, пов’язані з наданням житла внутрішньо переміщеним особам. Присутній на заході народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АРК, м. Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець зазначив, що потрібен закон, який би регулював це питання.

«Потрібно чесно сказати людям, що житлом, яке передається у власність, держава не в змозі забезпечити повною мірою. Інша справа — житло службове. Коштом різних бюджетів та за фінансової допомоги міжнародних структур ми можемо виконати свої зобов’язання перед людьми впродовж кількох років», — сказав він.

У цьому контексті Людмила Денісова навела приклад Туреччини, яка успішно реалізувала схожу програму, надавши мільйон одиниць службового житла своїм громадянам, які його потребували.

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко та голова Луганської ОДА Сергій Гайдай спільно з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини обговорили можливості щодо втілення на сході низки проектів, спрямованих на покращення обізнаності людей щодо їхніх прав та механізмів їх захисту.

Павло Кириленко подякував Людмилі Денісовій за увагу, яку вона приділяє Донецькій області, та вручив пам’ятний подарунок — «Книгу пам’яті 2014—2020...», фотоальбом «Літопис російсько-української війни» і відзнаку «За розбудову Донеччини». Людмилі Денісовій вручили ще відомчі нагороди за сприяння у розвитку Луганщини та Донеччини від очільників Донецької та Луганської облдержадміністрацій та начальника ГУ СБУ, а також відзнаку Командувача ООС «Козацький хрест» ІІІ ступеня.

Зі свого боку Людмила Денісова вручила подяки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитру Лубінцю, Сергію Гайдаю та Павлу Кириленку за вагомий особистий внесок у забезпечення дотримання та захисту прав і свобод громадян України, зокрема внутрішньо переміщених осіб.

Фото прес-служби Донецької ОДА.