Як досягнути збалансованого розвитку адміністративних територій, зробити успішними новостворені громади і уникнути можливих проблем — цим питанням була присвячена масштабна онлайн-конференція, яку організував Хмельницький регіональний центр підвищення кваліфікації спільно з обласною радою та ОДА за підтримки представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні.

До розмови долучились керівники краю, представники територіальних громад, громадські активісти, викладачі та студенти Хмельницького університету управління та права.

Як зазначив голова обласної ради Михайло Загородний (на знімку), Хмельниччина має гарний досвід реалізації реформи децентралізації, в області функціонує 60 успішних територіальних громад. Але попереду в них ще багато важливих завдань та викликів. Саме завдяки постійній комунікації та прагненню об’єднати зусилля заради сталого розвитку своїх територій представники органів місцевого самоврядування мають змогу навчатися, обмінюватися досвідом та співпрацювати з колегами з інших областей на базі Хмельницького регіонального центру підвищення кваліфікації та ХУУП.

Отриманий у такий спосіб досвід інших можна реалізовувати у своїх громадах. До того ж це стосується не тільки новообраних очільників громад, а й досвідчених керманичів, котрим тепер варто зосередитись на розробці оновлених стратегічних планів розвитку територій, оптимізації місцевих бюджетів та прийнятті відповідних рішень, програм та заходів для створення максимально ефективних і сприятливих умов для проживання.

Фото Хмельницької облради.