Вручення Президентом Володимиром Зеленським стрічки з назвою та бойового прапора командиру частини відбувалося у Києві. Того дня надвечір просто на злітній смузі летовища у Полтаві влаштували урочисте шикування військовослужбовців бригади. Саме тут уперше перед строєм розгорнули цей бойовий прапор зі стрічкою. Тепер він буде найбільшою святинею частини вертолітників, на яку, як і на славетне ім’я видатного авіаконструктора, творця перших гелікоптерів Ігоря Сікорського, рівнятимуться нинішні військовослужбовці та їхні наступники.

Під час згаданих урочистостей командир авіабригади полковник Віталій Панасюк нагадав про те, що за п’ять років існування частини її представники з честю виконували поставлені завдання, зокрема й у зоні проведення АТО (ООС) на Донбасі. Та водночас висловив упевненість у тому, що його підлеглі стануть гідними продовжувачами ратної справи захисників рідної землі й держави всіх поколінь. Про звитягу наших авіаторів під час Другої світової війни говорив народний артист України, виконавець однієї з головних ролей у присвяченому їм фільмі «У бій ідуть тільки «старики» Володимир Талашко.

В урочистостях взяли участь представники влади, обранці громади, ветерани війни. Священнослужитель отець Іван освятив бойовий прапор авіабригади та відслужив урочистий молебень із прославленням воїнів-захисників.