Виконувач обов’язків керівника ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області разом із ще однією особою був затриманий співробітниками НАБУ та СБУ в момент, коли вони передавали гроші голові Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Як повідомили в прес-службі НАБУ, затримані двома траншами передали керівникові 52 тисячі доларів. За даними слідства, першу частину у 26,9 тисячі вони передали ще у листопаді. А затримали їх під час передачі другого траншу у 25 тисяч доларів. Як вважають у НАБУ, загальна сума могла скласти 170 тисяч доларів. Гроші хотіли заплатити за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив сам голова Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко: «Після кількох місяців проведення оперативних заходів, спільно з НАБУ та СБУ, були затримані зловмисники, які хотіли роздерибанити державну землю. Виконувач обов’язків керівника ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області та посередник, які запропонували мені 170 тисяч доларів за сприяння у дерибані державних земель, були затримані під час передачі чергового траншу в розмірі 25 тисяч доларів. Тривала спецоперація завершилася, і вже найближчим часом разом з правоохоронцями ми розкриємо подробиці».