На знімку: у всіх школах Вінниці долучилися до збору новорічних гостинців для військових.

Живим уроком патріотизму називають у школах обласного центру організацію збору допомоги військовим. Діти серцем торкаються до важливої справи — захисту країни від ворога. Це відбувається, коли вони пишуть листи з вітаннями і побажаннями, створюють малюнки, передають сувеніри, разом із матусями чи бабусями готують домашню випічку тощо. Так оцінює участь учнів у допомозі вчитель однієї із вінницьких шкіл.

— У нас вдома склалася така традиція, коли бабуся з мамою консервують на зиму овочі, то щоразу відставляють декілька банок окремо, — розповідає шестикласниця Марійка. — При цьому бабуся повторює, що це для нас, а то для хлопців на війні. Коли у школі оголошують збір допомоги, у мене вона приготовлена завчасно. Залишається попросити хлопців-однокласиків, щоб допомогли занести.

— Департамент освіти не вперше організовує подарунки до свята для військових, — каже начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної й оборонної роботи Вінницької міськради Олег Парфілов. — Маю інформацію, що цього разу до акції долучилися всі школи міста. Поки що продовжуємо комплектувати вантаж. У дорогу вирушимо безпосередньо напередодні Новорічних свят, щоб разом із гостинцями привезти тепло з рідних домівок.

Посадовець уточнив, що нині військові не знають дефіциту у продуктах. Йдеться про домашні харчі. Вони смакують по-особливому. Цінними для них є листи, вітальні листівки від дітей. «Це для воїнів на вагу золота», — наголосив співрозмовник.

Фото з сайту Вінницької міськради.