Першу сесію нової Чернівецької міської ради свідомо затягують. Схоже, в такий спосіб ті, хто програв вибори міського голови, але все-таки пройшов у наступну раду, хочуть розписати майбутній бюджет міста під себе й наближені до себе структури.

Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан скликає чергову сесію міськради сьомого скликання 24 грудня 2020 року, і вже офіційно висловився, що новий бюджет може прийняти ще старий склад ради.

Новий міський голова та новообрані депутати поки що до роботи приступити не можуть. Бо, станом на 15 грудня, до ТВК не надійшло жодної заяви від представників політичних партій «Команда Михайлішина», «Рідне місто» та «Народний контроль». Це схема тиску на новообраних. І якраз від тих, хто працював у раді, яка відходить у минуле, та вів непримиренну конкурентну боротьбу на виборах проти нового міського голови Романа Клічука з його командою «Єдина Альтернатива».

З огляду на цей абсурд, приходить думка, що іменем «Чортория» треба було назвати не село Івана Миколайчука над Черемошем, а Чернівці над Прутом.