Першу тисячу таких пакунків уже підготували, їх передадуть у 23 лікарні для хворих на коронавірус. Як пояснив голова наглядової ради фонду Андрій Дручинський, допомогу отримуватимуть також ті, хто перебуває у стаціонарі з підозрою на COVID-19.

За його словами, набір складається з комплексу вітамінів, протизапальних лікувальних засобів, індивідуального термометра, сухих рушників, кімнатних капців, зубної щітки, одноразового посуду. Для діток — додатково кольорові олівці та розмальовки.

«Нам підказали це пацієнти, — уточнює пан Дручинський. — Адже трапляються випадки, коли хворих доставляють на лікування з Вінниці в той чи інший райцентр і навпаки. Інколи люди поспіхом збираються і не встигають або забувають про речі першої потреби». Вартість пакунка для дорослих — 450 гривень, для дітей на 50 грн більше. Голова наглядової ради зазначив, що першими зробили благодійні внески сім’ї голови облради В’ячеслава Соколового, міського голови Вінниці Сергія Моргунова та керівника політичної партії «Українська стратегія Гройсмана» Володимира Гройсмана. Добровільні пожертви внесли також волонтери ГО «Вінниця — комфортне та безпечне місто».

Благодійний фонд «СтопВірус» закликав долучитися до нової справи підприємців, усіх небайдужих, які мають можливість підтримати хворих. Під час першої хвилі пандемії допомагали засобами індивідуального захисту лікарям, медичним працівникам. Протягом чотирьох місяців весни-літа вдалося зібрати понад чотири мільйони гривень, надати допомогу понад ста медичним закладам області. Про це повідомила під час презентації проекту «Пакунок пацієнта» координаторка фонду «СтопВірус» Олена Данілова.