Тому департамент гуманітарної політики міськради закупив для них більш як десять професійних швейних машин, оверлоків, відпарювачів і прасок.

Співробітниця департаменту Ганна Браткова впевнена, що сучасна позашкільна освіта має відповідати сучасним тенденціям. Одна з її цілей — професійна орієнтація. Тому нові придбання передали у два заклади позашкільної освіти, де вчаться переможці всеукраїнських і міжнародних конкурсів з дизайну.

Зможуть випробувати цю сучасну техніку й 17 вихованців Центру позашкільної роботи № 2, які займаються у гуртку театру моди «Графіті». До цього в їхньому розпорядженні були старі машини.

«Було складно працювати, багато доводилося робити вручну. Сучасна техніка дає більше можливостей для створення нових колекцій, праці й навчання», — підкреслює керівник гуртка Наталя Рибьонок.

За двадцять років вихованці закладу презентували понад сорок колекцій із традиційних і нетрадиційних матеріалів. Використовують комплексний підхід, вивчаючи історію моди, дизайн одягу, моделювання. У фіналі проводять театралізовану демонстрацію моделей на сцені. Гурток перемагає на всеукраїнських і міжнародних конкурсах. А три колекції одержали високу оцінку на київському фестивалі дитячої моди «Fashion Kids».

«Нове обладнання — справжній новорічний подарунок. Тепер підкорюватимемо подіуми не тільки українські, а й міжнародні», — вважає директор центру Інна Мотриченко.

Багатьом заняття в гуртку допомогли визначитися з майбутньою професією. Одна з таких випускниць — Маргарита Борисенко, яка вибрала спеціальність «дизайн одягу». Вона каже, що вчитися на такій техніці — справжня насолода: «Досі приходжу сюди й допомагаю створювати нові колекції».

Оновив свою технічну базу та гурток «Конструювання і моделювання одягу» міського Палацу дітей і юнацтва. Тут займається 31 дитина. Заклад діє вже 23 роки, але більш як десять років новинок тут не бачили. Працювали на стареньких машинах. Але ж від устаткування, на думку керівника гуртка Валентини Смирнової, залежить якість і товарний вигляд виробів.

«Нова техніка — це значна допомога у вихованні молодих модельєрів. Обіцяємо шити найкращий одяг у місті», — каже директор палацу Альона Шульга.

Дніпро.

Фото прес-служби Дніпровської міськради.