В Івано-Франківську презентували основні параметри формування бюджету на наступний рік. Найбільше надходжень планують отримати із податку на доходи фізичних осіб. Він повинен принести громаді орієнтовно 1,35 млрд грн. Надходження із плати за землю мають становити 122 млн грн, ще 330 млн грн — єдиного податку. Важливо, що на 2021-й збережене зарахування до місцевих бюджетів 13,44 відсотка акцизного податку від реалізації пального.

«Однак для бюджету територіальної громади і в 2021-му відчутними будуть втрати внаслідок пандемії COVID-19, — акцентує перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна (на знімку). — Приміром, на початок грудня поточного року міська казна не дорахувалася понад 220 млн грн. Це сума зменшення надходжень із ПДФО, адміністративних послуг, місцевих податків і зборів та акцизного податку з реалізації. На 35 млн грн очікується недобір через скасування пайової участі у розвиток інфраструктури міста, яку сплачували забудовники. За ці кошти влада ремонтувала дороги, школи, дитсадки тощо. Тепер треба вишукувати нові резерви наповнення казни».

На офіційному сайті Івано-Франківська пропонують ознайомитися із основними параметрами формування бюджету міської територіальної громади. Можна звертатися до керівництва зі своїми пропозиціями та зауваженнями.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби міськради.