Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці. «Обвинувачення означає, що слідство завершене, і справу скерують до суду», — констатувала Чорновол.

У квітні Державне бюро розслідувань провело обшуки в помешканні екс-депутатки та повідомило їй про підозру у вбивстві людини під час пожежі в офісі Партії регіонів у 2014 році. Справа стосується підпалу офісу Партії регіонів під час масових розстрілів активістів на Майдані у лютому 2014 року. Зокрема, в ДБР стверджують: Чорновол разом з іншими людьми причетна до смерті 65-річного співробітника офісу Партії регіонів Володимира Захарова. Він не вийшов із будівлі, а пішов у кабінет нагору. Там він помер, отруївшись чадним газом.

Сама обвинувачена визнає, що справді причетна до підпалу, але не до вбивства. Тетяна Чорновол пояснила, що підпалом офісу Партії регіонів вона з чоловіком намагалася відвернути увагу силовиків, щоб урятувати майданівців, і «відтягнути на себе» так званих тітушок, які вбивали активістів Майдану в Маріїнському парку.

«Проти мене сфальсифікували обвинувачення в убивстві. Я нікого не вбивала, це розправа наді мною та акт залякування інших учасників Революції Гідності через їхню активну державницьку позицію та страх влади перед новим Майданом», — каже Тетяна Чорновол.

...і підозрюється

Печерський суд столиці задовольнив клопотання ДБР і надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, який нині переховується від органів слідства та суду. Про це інформує Офіс Генпрокурора.

Дозвіл надано у кримінальному провадженні за підозрою колишніх президента України, міністра внутрішніх справ України та його заступника, голови Служби безпеки України та його першого заступника, командувача внутрішніх військ МВС України та інших високопосадовців в організації у складі злочинного угруповання з 18 до 20 лютого 2014 року незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади та службових повноважень, що призвело до настання тяжких наслідків, умисних вбивств та замахів на умисні вбивства, умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень, а також терористичного акту.

Нагадаємо, раніше Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила про те, що нині прокурори Департаменту у справах Майдану Офісу Генпрокурора здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у 60 кримінальних провадженнях, що охоплюють понад 4300 епізодів правопорушень. У судах наразі 86 справ стосовно 176 осіб. За її словами було оголошено про підозру 26 правоохоронцям, серед яких 2 прокурори та 10 слідчих; 3 суддям; 8 цивільним особам.

А ще обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, зокрема, колишньому президенту України Віктору Януковичу за підозрою в узурпації влади...

Суд залишив під вартою Антоненка, незважаючи на підозру на COVID-19

Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою фігуранта «справи Шеремета» Андрія Антоненка, відмовивши в задоволенні клопотання захисту про необхідність зміни запобіжного заходу через погіршення стану здоров’я та підозру на COVID-19. При цьому суд зобов’язав відповідних посадових осіб забезпечити право звинувачуваного на належну медичну допомогу, зокрема, провести медичне обстеження, надати необхідне лікування згідно з діагнозом і поінформувати про це. Наступне судове засідання відбудеться 12 січня 2021 року.

ДБР повідомило про підозру командувачу ВПС Дроздову

У справі авіакатастрофи АН-26 біля Чугуєва, яка сталася 25 вересня цього року, повідомлено про підозру командувачу ВПС ЗСУ Сергію Дроздову, а також його підлеглим. Про це на брифінгу заявив начальник відділу ДБР Вадим Приймачок, передає Цензор.НЕТ.

«На сьогодні ДБР ...одержало докази, на підставі яких обґрунтовано підозрюються окремі особи, причетні до організації зазначених польотів, які допустили порушення у своїй службовій діяльності. На сьогодні ми вручили письмове повідомлення про підозру керівнику польотів військової частини, який в той день здійснював управління польотами, командиру зазначеної військової частини, який затверджував план польотів з порушеннями, також оголошено про підозру командувачу Повітряних сил ЗСУ, який вчинив недбалість щодо виконання своїх службових обов’язків, що спричинило трагедію», — зазначили в ДБР.

Зокрема, встановлено, що на борт літака були допущені сторонні особи, а саме курсанти-льотчики, які не мали досвіду в керуванні літаком. За словами Приймачка, командир літака також не мав навичок керування літаком у нічний час. Провину підозрюваних підтверджують результати проведеної експертизи, повідомив він.