Вони передбачають можливість для всіх громадян віком до 40 років добровільно проходити шестимісячну армійську службу. Але за умови, що їм дозволяє здоров’я.

Як роз’яснило міністерство оборони, з усіма бажаючими укладатимуть договір, у якому буде визначено суму винагороди, передбачено соціальні відрахування і гарантовано обов’язкову медичну страховку.

Законодавці зобов’язали керівників державних і приватних підприємств та фірм відпускати їхніх співробітників у неоплачувану відпустку для проходження військової служби в добровільному резерві. На їхню думку, добровільна військова служба допоможе молоді опанувати військові спеціальності, отримати навички, пов’язані із захистом батьківщини, виживанням у військових кризах, а також знання про миротворчі місії, у яких беруть участь болгарські військовослужбовці, й завдання збройних сил. І найголовніше — міністерство оборони очікує, що добровільна військова служба приведе до зростання інтересу болгарських громадян до підготовки до захисту Батьківщини. Після її проходження всі бажаючі, які отримали військові спеціальності, зможуть служити за контрактом і одержувати гарну винагороду.