Виступаючи 21 грудня під час конференції «Депутате, допоможи бранцям Кремля», Людмила Денісова також повідомила, що отримала відповідь від уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової про можливість відвідати українських політв’язнів.

Що стосується Олександра Шумкова, то його після звільнення має зустріти український консул. «Потім треба буде багато дій зробити для того, щоб його повернули додому, а саме — до Одеси. І нам потрібно всім говорити про те, щоб Шумкова вони (у РФ. — Ред.) не затримували, щоб його відпустили, і щоб консул його супроводив до України», — зазначила Денісова.

Олександра Шумкова — чинного військовослужбовця ЗСУ та громадського активіста ВГО «Спілка української молоді в Україні» 24 серпня 2017 року з території України викрало ФСБ. 4 грудня 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив Шумкова до чотирьох років ув’язнення. У вироку йшлося, що Шумков з 17 листопада 2014 року до 23 серпня 2017 року брав участь у діяльності «Правого сектору», яка була «спрямована проти інтересів Росії».