Тож урочисті входини в його внутрішні приміщення стали справжнім святом для мешканців громади. Через карантинні обмеження цей захід не робили велелюдним. Однак земляки сподіваються на те, що невдовзі їхній головний осередок культури запрацює повноцінно, тож лунатимуть голоси гуртківців, самодіяльних і професійних артистів та поціновувачів їхніх талантів. Зрештою, юні аматори співу випробували оновлену сцену й, так би мовити, примірялися до майбутніх виступів на велелюдді одразу після входин (на знімку).

І, звісно, залишилися задоволеними. Адже у будівлі, яка не знала капітального ремонту з часу введення в експлуатацію, оновили й облаштували акустичним екраном не тільки сценічний простір великої зали. Тут облицювали сучасними матеріалами внутрішні стіни, змонтували підвісну стелю, замінили підлогу, вікна та двері. Подбали також про системи опалення та електроживлення. Не менш важливо й те, що провели утеплення фундаменту та горища, теплоізоляцію стін. Власне, селищному Будинку культури фактично дали нове життя.

А невдовзі він стане ще ошатнішим і сучаснішим. Адже на наступний рік запланована реалізація другої черги згаданого проекту — опорядження та утеплення будівлі зовні. Загалом на його втілення в життя витратять майже чотири мільйони гривень. Однак у громаді впевнені, що ці кошти, виділені з обласного бюджету та місцевим підприємством «Біланівський ГЗК», як то кажуть, окупляться сторицею. Адже йдеться про забезпечення змістовного дозвілля та відпочинку її мешканців.

Фото з сайту Новогалещинської громади.