Адже було встановлено, що її чадо, висловлюючись мовою юриспруденції, не поважало права та свободи інших людей і систематично скоювало адміністративні правопорушення у міському парку. Зокрема, застосовувало до іншої дитини силу, відбирало її речі, погрожувало фізичною розправою. Саме тому остання боялася виходити на вулицю...

І якщо раніше на такі витівки нерідко дивилися крізь пальці, вважаючи їх «побутовим» дитячим бешкетом, то тепер фахівці радять у жодному разі не закривати на них очі. Адже йдеться про явні ознаки булінгу — тобто цькування, залякування, що є різновидом насилля. А два роки тому вітчизняним законодавством було встановлено відповідальність за булінг, зокрема змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Саме цю букву закону застосували в Комсомольському міському суді. Під час розгляду справи мати також визнала свою провину за допущені прорахунки у вихованні бешкетника. І тепер їй належить сплатити штраф у розмірі 850 гривень. До речі, така сума є найменшою серед передбачених законом штрафних санкцій за такі правопорушення.

Полтавська область.