— Обласна державна адміністрація працює над можливістю залучення бюджетної позички для пільгового довгострокового кредитування внутрішньо переміщених осіб, які планують придбати квартири у цьому будинку, — повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов під час зустрічі з представниками ГО «Об’єднання переселенців «Спільна справа». — До вирішення питання пропонуємо залучити кошти «Обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву». Наразі надання пільгових кредитів є основним завданням у співпраці обласної влади з переселенцями.

Зустріч закінчилася підписанням меморандуму про співпрацю. У документі передбачено також сприяння обласної влади у підключенні інженерних мереж, виготовленні низки документів тощо. Земельну ділянку для спорудження першого у місті будинку для переселенців надала міська рада, вона ж виділила кошти, понад мільйон гривень, на виготовлення проектно-кошторисної документації. Визначено забудовника, це ПП «Техпродбуд», який уже розпочав перший етап робіт. Одночасно продовжують завозити будматеріали.

Семиповерховий будинок на 105 квартир з цокольним нежитловим поверхом зводять у новому мікрорайоні північної частини міста. Зазначена вартість робіт — 61,5 мільйона гривень.

Голова ГО «Спільна справа» Юрій Зиков під час підписання меморандуму повідомив, що силами переселенців створено житлово-будівельний кооператив з такою само назвою «Спільна справа», який планує долучатися до виконання необхідних робіт. «Проект співпраці переселенців у Вінниці з владою може стати прикладом для наслідування в інших регіонах, де також проживають внутрішньо переміщені особи», — зазначив Юрій Зиков.