Родини «віддзеркалили» все: виклики економічної кризи та ізоляції, переосмислення сенсів і майбутнього... І якщо для одних пар непереборним фактором виявилися фінансові обмеження, різне ставлення до гігієни рук чи відсутність розваг — і вони докотилися до розлучення, то інших не злякали справжні випробовування — ізоляція в крихітному помешканні, втрата роботи, хвороби близьких... Знаю й такі подружжя, які були на межі розриву взаємин, але за час карантину переглянули плани. Отже пандемія зміцнила сильні родини і показала крихкість взаємин, де немає справжньої витримки і турботи.

Але сьогодні давайте про світле і обнадійливе, якого, зізнаймося, цьогоріч теж було вдосталь! Хтось отримав можливість більше уваги й часу приділяти своїм коханим, дітям, захопленням, саморозвитку. Чимало родин завдяки онлайн-навчанню дітей і дистанційній роботі батьків перебралися жити за місто, де і здоровіше, і безпечніше. А дехто знайшов себе у новій справі чи навіть розпочав власну... Знаю шеф-кухаря, який, коли закрилися заклади харчування, почав ліпити вареники та інші смаколики у себе вдома і продавав їх через соцмережі. А скільки благодійних проектів було втілено у 2020-му!..

Так, змінилося все: і світ, і ми вже не будемо такими, як раніше. Головне — бачити не причини для зневіри, а нові можливості. І, звісно, берегти себе та своїх рідних!

З найкращими побажаннями ведуча «Сім’ї» Юлія Потапенко.