Він становить 7,912 мільярда гривень — майже на 450 мільйонів більше попереднього. У документі закладено дефіцит у розмірі 25,6 мільйона гривень. «За» проголосували 40 із 62 присутніх на сесії.

Так, на розвиток інфраструктури виділять майже 676 мільйонів гривень. На дорожнє господарство передбачено 304,6 мільйона гривень. Також 31,2 мільйона гривень виділено на організацію й безпеку дорожнього руху. На зовнішнє освітлення міста — 112,3 тисячі гривень. Гроші передбачили й на об’єкти енергопостачання — 8,8 мільйона, на озеленення й догляд за зеленими насадженнями — 70,6 мільйона, на утримання парків, скверів, міських пляжів, фонтанів і поточний ремонт

їх елементів — 41,6 мільйона, на благоустрій міських цвинтарів і ритуальне обслуговування — 14,4 мільйона гривень.

Передбачено витрати на розвиток інфраструктури у всіх семи районах міста в розмірі 148,7 мільйона гривень.

Понад 773 мільйони гривень виділили на розвиток ЖКГ.

Півмільярда гривень отримує комунальний транспорт.

Для роботи аеропорту передбачено майже 140 мільйонів гривень.

3,26 мільярда гривень у бюджеті закладено на освіту, 118 мільйонів — на розвиток культури й 161 мільйон — на розвиток спорту. Охорона здоров’я отримає майже 448 мільйонів гривень.
Частину коштів заклали на продовження боротьби з коронавірусом. Зокрема, на придбання обладнання довгострокового користування планується спрямувати 51,2 мільйона гривень. Ще 10 мільйонів — для створення й функціонування міської ПЛР-лабораторії, 7,2 мільйона — на обладнання й ремонт киснепроводів для лікування пацієнтів з коронавірусом.

На утримання, поточний ремонт і заробітні плати, пільгові пенсії та медикаменти комунальних некомерційних підприємств вторинної ланки виділяється 80,3 мільйона гривень. Також 22,7 мільйона заплановано на реконструкцію приймальних відділень у міській лікарні № 9 і міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги в рамках реалізації державної програми «EMERGENCY-2020».

Майже 55 мільйонів гривень передбачили на соціальний захист запорожців. Так, планується надання різних видів матеріальної допомоги більш як 17 тисячам городян із числа дітей-сиріт, дітей з інвалідністю, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних і малозабезпечених родин, осіб з інвалідністю, ветеранів, учасників АТО/ООС і членів їхніх сімей та іншим категоріям громадян.

Запоріжжя.