За словами директора департаменту фінансів Луганської ОДА Тетяни Анікієвої, загальний обсяг доходів визначено в сумі 1 мільярд 925 мільйонів гривень. З них доходи загального фонду становлять 706,7 мільйона гривень, спеціального фонду — 71,8 мільйона.

Трансферти з державного бюджету — 1 мільярд 146,5 мільйона гривень, у тому числі базова дотація — 202 мільйони гривень, додаткова дотація на фінансування витрат з утримання переданих закладів освіти та охорони здоров’я — 180,8 мільйона гривень, субвенції — 763,8 мільйона.

«Проектом було запропоновано визначити доходи загального фонду обласного бюджету в сумі 706,7 мільйона гривень, що на 17,8 відсотка більше очікуваних надходжень поточного року, — поінформували у прес-службі Луганської ОДА. — У структурі доходів загального фонду обласного бюджету питома вага власних доходів становить 53,8 відсотка, базова дотація з державного бюджету — 15,4, додаткова дотація на фінансування витрат з утримання установ освіти та охорони здоров’я — 13,8, субвенції – 17 відсотків».

Власні надходження до обласного бюджету 2021 року забезпечуватимуть податок і збір на доходи фізичних осіб (91,2 відсотка), податок на прибуток підприємств (4,4), рентні платежі (1,9), плата за ліцензії та інші надходження (2,5).

Загальний обсяг видатків обласного бюджету на 2021 рік визначено в сумі 1 мільярд 925 мільйонів гривень (з урахуванням трансфертів).
Збільшується, зокрема, обсяг витрат на освіту — на 5 відсотків, соціальний захист та соціальне забезпечення населення — на 12,8, культуру і мистецтво — на 12,6, фізичну культуру і спорт — на 13,3 відсотка.

Під час прийняття бюджету області голова Луганської обласної держадміністрації — керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зазначив: «Завершальний етап формування проектів обласного та місцевих бюджетів збігся зі змінами в адміністративно-територіальному устрої. Це додало складнощів у перебігу бюджетного процесу, оскільки після укрупнення районів і нещодавніх виборів до місцевих рад оновився склад працівників відповідних органів влади. Для деяких із них формування бюджету на 2021 рік стає першим таким досвідом. Тому ми повинні не тільки затвердити показники обласного бюджету, а й надавати допомогу колегам із територіальних громад, щоб вони вчасно і якісно склали та затвердили місцеві кошториси, які мають прямі взаємовідносини з державним бюджетом».

Луганська область.

Фото прес-служби Луганської ОДА.