Передусім це будівництво нової школи-садочка на місці старої 23-ї школи. Має місто і амбітну мету — власний Палац спорту. Після відповідних узгоджувальних процедур його будівництво планують розпочати восени.

Багато минулими роками було розмов про занехаяний центральний парк культури і відпочинку, хоча грандіозний проект його реконструкції вже обговорювали експерти. Парк планується перетворити на сучасний туристичний «магніт», який дав би поштовх економічному розвитку міста. Владислав Атрошенко зазначив, що в 2021 році в бюджеті передбачено кошти на проектні роботи. Планується, що ними займеться група архітекторів, які були генеральними проектувальниками парку Горького в Харкові.

Для втілення цих проектів місто, серед іншого, проситиме й державної підтримки. Зокрема, на нараді Владислав Атрошенко доручив підготувати листи-звернення з проханням про допомогу і сприяння до всіх народних депутатів України по округах, від усіх партій.

Він наголосив також, що в наступному році зменшено обсяги коштів, виділених за державною програмою регіонального розвитку, але збільшено за іншою, а саме програмою соцекономрозвитку. Її загальний обсяг — майже 6 мільярдів гривень, тобто кожен депутат зможе спрямувати на ті чи інші пріоритетні проекти розвитку майже 20 мільйонів гривень. Чернігів також претендуватиме на ці кошти.

Озвучив міський голова й плани щодо подальшого ремонту доріг і вулиць. Зокрема, буде завершено ремонт однієї з найдовших вулиць міста — імені Івана Мазепи. Також відремонтують частини вулиць Київської, Шевченка, Космонавтів та 1 Травня. Наведуть лад і на Привокзальній площі.

Чернігів.