В неділю спікерка палати Ненсі Пелосі звернулася з листом до конгресменів і повідомила, що демократи спробують ухвалити резолюцію, в якій закличуть Майка Пенса активувати 25-ту поправку до Конституції і визнати Трампа неспроможним виконувати обов’язки. А якщо Пенс не відреагує, демократи вдруге запустять процедуру імпічменту. «Захищаючи нашу Конституцію і нашу демократію, ми діятимемо терміново, оскільки цей президент представляє безпосередню загрозу», — заявила Пелосі, повідомляє Reuters.

Коли верстався номер, яке рішення ухвалила Палата представників, відомо не було.

Тим часом CNN, посилаючись на свої джерела, повідомило: якщо раніше Майк Пенс не підтримував ідею активувати 25-ту поправку, то після того як 6 січня прихильники Дональда Трампа, підбурювані чинним президентом, увірвалися в будівлю Конгресу, щоб перешкодити затвердженню перемоги Джо Байдена на виборах, його настрої нібито змінилися. І Пенс нібито готовий зробити цей крок, якщо поведінка Дональда Трампа стане «не-
стабільною».

Попри те, що вже 20 січня має відбутися інавгурація Джо Байдена, конгресмени побоюються, що Дональд Трамп може вдатися до більш радикальних дій, намагаючись утримати владу. Так, конгресмен-демократ Джейсон Кроу написав у Твіттері:

 «Міністерство оборони знає про подальші можливі загрози, які становлять потенційні терористи (за внутрішній тероризм відкрито вже 25 справ проти осіб, які брали участь у штурмі Капітолія. — Ред.) в наступні дні, включаючи день інавгурації, і працює з місцевими та федеральними право-охоронними органами для координації заходів безпеки».

Зменшити вплив Трампа також намагаються власники соціальних мереж, які чинний президент активно використовує для мобілізації прихильників. Так, днями акаунти Дональда Трампа було заблоковано в мережах Facebook, Instagram, Twitter. А Google призупинив можливість завантажувати популярну серед консерваторів та прихильників Трампа соціальну мережу Parler. «Ми знаємо про продовження публікацій у додатку Parler, які намагаються підбурити до насильства, що триває в США», — сказав представник Google.