Протягом року співробітники музею провели значний обсяг пошукової та наукової роботи за сприяння очільника українського флоту, військових частин, ветеранів, членів родин військовослужбовців та Українського національного музею в Чикаго, який надав копії історичних документів.

Як наслідок — сформовано експозицію, яка висвітлює різні періоди національної військово-морської історії, ґрунтуючись на оригінальних експонатах. Це історія Українського флоту 1917—1921 років, відродження національних ВМС, зокрема після 1991 року, виконання Військово-Морськими силами України бойових завдань під час АТО та Операції об’єднаних сил, у морі та повітрі з 2014 року.

У розділі експозиції, присвяченому полеглим героям ВМС, представлено особисті речі морського піхотинця Героя України прапорщика В’ячеслава Кубрака, військового журналіста капітана 3 рангу (посмертно) Дмитра Лабуткіна, інших воїнів, які віддали свої життя у боях з російським агресором.

Керівник флоту визначив завдання щодо подальшого розвитку музейної справи та військово-історичної роботи, передав до музею історичні предмети, пов’язані із сучасною історією ВМС, зокрема морськими походами початку ХХ століття, випробуваннями ПКР «Нептун» тощо.

Під час спілкування з курсантами очільник українського флоту окреслив перспективи ВМС та їхньої служби.

— Наші цінності — віра, мужність, сила — ґрунтуються на потужній історії, на досвіді героїчної боротьби за волю, незламності наших героїчних предків, а зараз — наших бойових побратимів, що здобули повагу і славу у війні з російським агресором. Нам є чим пишатися, є з кого брати приклад. Будьте гідними нащадками і продовжуйте їх славний шлях на благо зміцнення ВМС, оборони України, захисту співвітчизників, — наголосив командувач національного флоту контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.

#ВМС#ua_navy

#public_affairs_office