Відбулося це нібито лише на час карантину, однак невідомо, чи працюватимуть вони надалі. Вчинити так змусила економічна ситуація.

«З цієї ж причини не працюють автостанції в колишніх райцентрах Іваничі, Турійськ, Шацьк, місті Берестечко. А ті, що працюють, теж мають збитки. Ми зверталися і в облдержадміністрацію, і в місцеві ради — жодної реакції. Субвенції за безплатний проїзд немає, за пільговиків ніхто не повертає кошти ні нам, ні перевізникам. Наша біда ще й в тому, що водії беруть пасажирів без квитків, а ми не можемо змусити всіх іти в касу», — розповіла голова правління ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних перевезень» Інеса Корнейчук. За її словами, поки що роботу автостанцій зупинили на час карантину. Як далі працюватиме підприємство — невідомо.

Донедавна на Волині було 20 автостанцій, тепер — 10—11. Тож ситуація вимагає втручання з боку обласної влади. Оскільки вже сьогодні збитки ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних перевезень» становлять 3,5 мільйона гривень і важко уявити, що в більшості міст і селищ пасажири будуть позбавлені мінімального сервісу.

Волинська область.