На знімку: голова ОДА Максим Козицький (ліворуч) і генеральний директор концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв підписують меморандум про співпрацю.

Як наголосив голова облдержадміністрації Максим Козицький, це перший крок для подальшої співпраці. Підприємства концерну мають отримувати замовлення і кошти, а працівники — зарплату. Для Львівщини дуже важливим є збереження потенціалу підприємств і збільшення кількості контрактів. Виробничники повинні мати обігові кошти, щоб планувати свою діяльність. А контракти, які вже підписані з Міністерством оборони, повинні бути вчасно проплачені.

У рамках підписаного головою ОДА Максимом Козицьким і генеральним директором концерну «Укроборонпром» Юрієм Гусєвим меморандуму сторони узгоджуватимуть основні напрями розвитку співробітництва в галузі оборонно-промислового комплексу, координуватимуть дії підприємств на підвищення конкурентоспроможності, сприятимуть створенню належних умов для інноваційного розвитку промисловості Львівщини. Для цього проводитимуть спільні наради, консультації, семінари та круглі столи.

«Ми маємо об’єднувати зусилля уряду, парламенту, концерну і місцевих органів державної влади для того, щоб спільно зробити наші підприємства ще більш потужними, щоб наша армія отримувала якісну техніку й озброєння. Ми будемо об’єднувати зусилля в разі виявлення проблем та разом їх розв’язувати», — заявив Юрій Гусєв під час підписання меморандуму. Він наголосив, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 3822, який стане основою для корпоратизації галузі.

На території Львівської області успішно працюють п’ять підприємств, які входять до «Укроборонпрому» — це бронетанковий завод, державний завод «ЛОРТА», державний авіаційно-ремонтний завод, радіоремонтний завод та науково-дослідне підприємство «Конекс».

Львів.

Фото Львівської ОДА.