На знімку: під час зустрічей із мешканцями сіл.

Тож Гощанський селищний голова Микола Панчук своє детальне вивчення на місці проблем населених пунктів розпочав із відвідання сіл колишньої Малятинської сільської ради — Малятина, Пустомит, Мощон, Мичева, Матіївки, які за двадцять п’ять кілометрів від центру територіальної громади — Гощі.

— Добираючись туди, переконався, що люди мали рацію, коли на перше місце поставили необхідність ремонту дороги до цих населених пунктів, яка нині вщент розбита, — ділиться враженнями Гощанський селищний голова Микола Панчук. — А по такому бездоріжжю не дуже хочуть їздити перевізники. Хоча вже є проект на ремонт дороги.

У селах Микола Панчук зустрічався з мешканцями, радився з ними, які з нагальніших проблем потрібно розв’язати передусім. Люди називали проблеми з водою, вуличним освітленням, необхідністю провести Інтернет — без нього неможливі онлайн-уроки. А тільки в Малятинській школі до сотні учнів.

— Зі мною був директор комунальної служби нашої територіальної громади Леонтій Супрунець. Він фіксував у кожному селі, де потрібно що зробити стосовно вуличного освітлення, благоустрою, водопостачання, фіксував пропозиції людей. І вже в четвер у селах Пустомити і Малятин працюватимуть фахівці з вуличного освітлення, — розповів Микола Панчук, який збирається в такий спосіб побувати і поспілкуватися з мешканцями сіл усіх колишніх сільських рад, які тепер перебувають у складі Гощанської селищної територіальної громади.

Рівне.

Фото Ірини ПОВАР.