Ідеться про законопроекти: «Про внесення змін до Закону «Про Фонд державного майна України» та інших законодавчих актів України щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна» (№ 4572), «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального процесуального кодексу України стосовно вдосконалення державної політики управління об’єктами державної і комунальної власності» (№ 4573), «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо продажу об’єктів державної та комунальної власності)» (№ 4574) та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо коштів від приватизації об’єктів державної власності» (№ 4575).

«Це не просто шлях із вдосконалення приватизаційних процедур, а й спроба надати процесу нового дихання за рахунок активного залучення громад», — наголосив народний депутат Віталій Безгін («Слуга народу»). Він подякував Фонду держмайна за правильний підхід із залучення до консультацій народних депутатів та представників Асоціації міст України.

У свою чергу АМУ також привітала таку ініціативу ФДМУ, адже це дасть змогу залучати в громади додаткові кошти. «АМУ, захищаючи інтереси всіх без виключення органів місцевого самоврядування, наголошує, що це можливість для громад активніше працювати з ФДМУ та отримати вигідні додаткові переваги», — повідомили у прес-службі Асоціації міст України.

Вл. інф.