Під час заходу сторони обговорили питання щодо захисту територіальної цілісності та суверенітету, впровадження системних реформ та перспективи міжпарламентської співпраці.

Дмитро Разумков зазначив, що Україну та Молдову об’єднує не тільки спільний кордон та минуле, а й європейське майбутнє та виклики сьогодення.

Голова Верховної Ради зауважив, що перед обома країнами сьогодні стоїть низка складних викликів. «Територіальна цілісність і для нашої, і для вашої країни — не просто слова. Це те, за що ми боремося впродовж багатьох років», — наголосив він.

Голова українського парламенту зазначив, що попри зусилля Президента України, Верховної Ради, міжнародних партнерів, на жаль, на лінії зіткнення продовжують гинути військовослужбовці та мирні громадяни.

«Уже сьомий рік на сході України йде війна. З одного боку, вдалося досягти скорочення кількості обстрілів і загиблих на фронті. Разом з тим, вчора в нас сталася перша втрата в цьому році. На фронті загинув український військовослужбовець», — зауважив глава парламенту.

Дмитро Разумков та Мая Санду також обговорили роботу антикорупційних органів в Україні. «Не можу сказати, що мене як громадянина влаштовує результат роботи антикорупційних органів», — зазначив Голова Верховної Ради і наголосив, що їхня діяльність для багатьох є стримуючим фактором. Він також розповів про кроки, які здійснює український парламент для забезпечення ефективної діяльності антикорупційних органів.

Крім того, Д. Разумков висловив сподівання, що невдовзі взаємодія між парламентами України та Молдови отримає новий поштовх для активізації нашого співробітництва.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут