На знімку: представники влади, громадськості та військовослужбовці поклали квіти до пам’ятника С. Корольову.

До пам’ятника на центральному майдані міста, названому на честь ракетобудівника, та меморіального погруддя біля Національного музею космонавтики прийшли представники влади та громадськості, співробітники музею, командування та курсанти Житомирського військового інституту імені С. Корольова, щоб вшанувати пам’ять геніального конструктора, завдяки якому людина підкорила космос.

У зв’язку із запровадженими посиленими карантинними обмеженнями музей тимчасово зачинений для відвідувачів, однак у ньому підготували дві нові виставки експонатів, пов’язаних із життям та діяльністю видатного земляка. Крім того, у день народження Сергія Корольова освітня команда закладу в партнерстві з КБ «Південне» представила нову інтерактивну програму, яка дає можливість подорожувати віртуальною базою українців на Місяці за допомогою VR-окулярів.

Тим часом Президент України Володимир Зеленський запросив американського підприємця Ілона Маска відвідати Національний музей космонавтики у Житомирі. Коментуючи липневий допис засновника компанії SpaceX у Твіттері про його зустріч із родичами Корольова, Зеленський написав: «Сьогодні день народження великого українського вченого, ракетобудівника і конструктора космічних кораблів Сергія Корольова. Справді, він був одним із кращих. Я хочу запросити його давнього шанувальника, Ілона Маска, в Україну, щоб побачити музей космонавтики імені Сергія Корольова».

Фото з сайту Житомирської міськради.