При цьому для ілюстрацій-візитівок кожного місяця тут вирішили обрати не «абстрактні» картини чи світлини, а ті, що «прив’язані» до рідного селища та, власне, громади. Тим паче, що про Опішню, яка була і залишається гончарною «столицею» України, знають далеко за межами нашої держави. Однак цього разу її символіку, чарівні куточки, улюблені місця багатьох земляків і гостей доручили відтворити наймолодшим художникам — дітям.

Задля того влаштували творчий конкурс «Громада очима дітей». 12 кращих малюнків, які стали згаданими візитівками місяців, визначили також усією громадою — за підсумками голосування у найпопулярнішій соцмережі. 

Переможцям конкурсу його організатори вже вручили календарі з надрукованими там їхніми малюнками, а також солодкі подарунки. При цьому з’ясувалося, що більшість авторів робіт, які припали до душі землякам, навчаються у місцевому Колегіумі мистецтв (на знімку). Власне, до визнання їхніх талантів колегіумівцям не звикати. Нинішні й колишні учні цього закладу неодноразово перемагали навіть на міжнародних творчих імпрезах.

Не менш приємним бонусом для десяти учасників конкурсу стала презентація їхніх малюнків на інтернет-сторінці столичного Музею дитячої творчості. Зрештою, переможених у цьому змаганні юних талантів точно не було. Адже, окреслюючи штрихи до сьогоднішнього портрета громади, діти заодно малювали її майбутнє, творцями якого належить стати саме їм.

Полтавська область.

Фото зі сторінки Опішнянської громади у Фейсбуці.