Луганчани зіграли внічию з командою вищого польського дивізіону (Екстракляса).

«Ракув» (Польща, Ченстохова) — «Зоря» (Україна, Луганськ). 2:2. Голи: Гутковскіс, 54 (п), Літва, 65 — Громов, 56, Фаворов, 82 (п).

«Зоря»: Шевченко (Васіль, 46), Вернидуб (Абу Ханна, 56), Іванісеня, Фаворов, Юрченко (Хомченовський, 56), Назарина, Ємець (Жуніньо, 77), Кочергін, Кабаєв (Казаков, 77), Сайядманеш (Алефіренко, 70), Громов (Гринь, 70).

Польський клуб у національному чемпіонаті набрав непоганих обертів — на зимову паузу пішов на другій сходинці турнірної таблиці Екстракляси. Цікаво, що досі найвищим досягненням «Ракува» було восьме місце в чемпіонаті і фінал Кубка країни.

До слова, обидві команди раніше між собою ніколи ще не зустрічалися.

Перший тайм забитих м’ячів не приніс, тож основні події розгорталися у другій половині зустрічі. Спочатку Вернидуб грубо зіграв у підкаті у власному карному майданчику й арбітр вказав на позначку. Латвійський нападник поляків Гутковскіс з пенальті легко переграв Шевченка.

Уже за дві хвилини Громов рахунок зрівняв. Він завдав удар з-за меж карного майданчика — голкіпер «Ракува» пізно відреагував на «постріл», і м’яч встиг прошмигнути під Піндрохою, котрий уже падав.

У середині другої сорокап’ятихвилинки Шевченко невпевнено вибив м’яч у поле, Літва увірвався до карного майданчика і пробив у дальній кут — оборонці «Зорі» навіть не намагалися завадити поляку. Однак наприкінці матчу луганчани заробили право на одинадцятиметровий, який чітко реалізував Фаворов.

Наступний матч підопічні Віктора Скрипника зіграють 15 січня зі ще одним представником Екстракляси, чемпіоном Польщі-2018/2019 «П’ястом» (Глівіце).