Тож громада велика і роботи вистачає в молодого її очільника Богдана Квачука та його досвідченої команди, депутатів.

Нині триває процес становлення громади. Про це розповіла секретар Зарічненської селищної ради Наталія Пронькіна (на знімку).

— Уже створено відділ освіти, культури, молоді та спорту, який очолив досвідчений педагог Микола Ковенько — він до цього працював директором школи в селі Перекалля. Створено також Зарічненський центр із надання соціальних послуг, його очолила Людмила Козловська, яка раніше працювала в цій сфері і має досвід. Уже кілька днів приймає відвідувачів ЦНАП, який обслуговує мешканців нашої територіальної громади.

— А як щодо служби у справах дітей? — цікавлюся.

— Поки що вона функціонує при Зарічненській РДА, але така служба передбачена і в нашій громаді, — відповіла Наталія Пронькіна. — У планах — інвентаризація земель, створення контролюючих комісій. Сьогодні важливо провести тендерні процедури із закупівлі енергоносіїв для семи дитсадків, 23 шкіл, школи мистецтв, Будинку учнівської молоді, комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, інклюзивно-ресурсного центру та інших бюджетних установ.

До речі, перед Старим Новим роком Зарічненська селищна рада переїхала у приміщення колишньої РДА та райради, а «своє» збираються використати для потреб територіальної громади.

Рівненська область.

Фото надано автором.