Погода на Прикарпатті видалася сприятливою для походу в ліс. Того дня тихе полювання було багатим. Натрапили на зимові опеньки та гливи звичайні.

«Ці гриби не бояться морозу, — розповідає Володимир (на знімку). — Холодної пори року черпають глюкозу та інші поживні речовини зі старих повалених дерев та пеньків. Саме таку місцину ми шукали в Чорному лісі, що неподалік Івано-Франківська в Богородчанському районі. Там і вполювали. Настрою додала сонячна погода».

Єшкілєв наголошує на тому, що дружина Надія — видатний грибник. Від неї й навчився збирати. Глива належить до грибів четвертої категорії їстівності. Сімейство глив самобутнє, впізнаване, не має отруйних двійників. Опеньки також мають надзвичайно цінні споживчі якості.

Пані Надія розповідає, що гливи готує двома способами: у вершках, перед тим обсмажує гриби у вершковому маслі з цибулькою та часником. Інший спосіб — азійський: обсмажені в олії, з імбирем, цукром та соєвим соусом. Так само можна приготувати й опеньки.

Володимир Єшкілєв — відомий письменник, журналіст, кіносценарист, публіцист, редактор. А ще — краєзнавець, дослідник та мандрівник. Утім, останні його захоплення поділяє й дружина Надія, котра ще вправно шиє іграшки, а також пише кулінарну книгу. Тихе полювання — для урізноманітнення раціону та дозвілля.

Івано-Франківська область.

Фото надано подружжям Єшкілєвих.