Його вихованці своїми руками створили прикраси, предмети декору, різноманітні сувеніри тощо. Їх можна було придбати через Інтернет, а забрати на місці.

Директор центру Тетяна Карпова зазначила, що до ярмарку готувалися майже місяць, залучали дітей різного віку.

«Робили сувеніри з паперу, тканини, малювали, шили... Основну частину робіт придбали через Інтернет. Гроші ще збираємо. У планах облаштувати спортивний майданчик», — сказала вона.

І саме свято, і підготовку до нього вихованці центру вважають гарною ідеєю. Через карантин вони майже нікуди не ходять. Отож це і розвага, і можливість зробити щось власними руками.

«Я створив картину «Зимовий ліс» із декількох шарів картону, розмалював і прикрасив усе блискітками. Як на мене, вийшло красиво. Наші роботи виставлені в онлайн-магазині. Коли чиюсь роботу купують, нам про це кажуть і ми разом радіємо», — ділиться вихованець Данило Семенов.

Містяни охоче підтримують ідею створення онлайн-крамниці, де виставлено дитячі роботи.

«Колезі сподобалося рожеве дерево щастя, і вона його замовила. Я приїхала забрати його для неї. На мою думку, такі ярмарки дають дітям розуміння, що людям не байдуже й вони цікавляться ручними виробами і дітьми, які їх створили», — каже відвідувачка ярмарку Світлана.

Зазначимо, що до Дня Святого Миколая такі ярмарки вже влаштовували у всіх міських закладах соціальної підтримки дітей і сімей. Хлопчики й дівчатка разом із викладачами вирішують, що придбають на виручені кошти.

За словами заступника міського голови Едуарда Підлубного, життєві корективи спонукали шукати нові шляхи для того, щоб зробити Новорічні свята для дітей цікавими та корисними: «Оскільки провести ярмарок у широкому сенсі слова ми не можемо — влаштовуються невеликі свята на свіжому повітрі».

Фото прес-служби Дніпровської міськради.